Uvjeti korištenja

Pravila privatnosti

SINERGIJA projekt d.o.o. poštuje Vašu privatnost i posvećena je zaštiti Vaših osobnih podataka. Ova Pravila privatnosti objašnjavaju način na koji prikupljamo, koristimo, dijelimo i štitimo Vaše osobne podatke kada koristite naše usluge ili posjećujete našu web stranicu.

1. Područje primjene

Ova izjava vrijedi za korištenje usluga i materijala SINERGIJA projekt d.o.o. od strane klijenata SINERGIJA projekt d.o.o. te zaposlenje u SINERGIJA projekt d.o.o.

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naših aktivnosti u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas obavijestiti.

2. Korištenje osobnih podataka

Koristimo Vaše osobne podatke za pružanje, održavanje, poboljšanje i prilagođavanje naših usluga, komuniciranje s Vama, odgovaranje na Vaše upite i zaštitu naših prava.

3. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju

Osobni podaci koje obrađujemo su podaci o Vama kao klijentu, prikupljeni prilikom Vašeg naručivanja i posjećivanja SINERGIJA projekt d.o.o. odnosno prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, podaci o Vama kao djelatnicima SINERGIJA projekt d.o.o. temeljem Zakona o radu i drugih važećih propisa, prilikom Vaših uplata putem bankovnog računa ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i SINERGIJA projekt d.o.o., koji se mogu direktno ili indirektno povezati s Vama. To su sljedeći podaci: puno ime i prezime, telefonski broj(evi), adresa stanovanja, e-mail adresa, datum rođenja, OIB, bankovni podaci u slučaju uplata putem banke.

4. Praćenje od trećih strana putem interneta

a) Kolačići

Naše internetske stranice možete koristiti bez da se na njih registrirate i/ili prijavite, a pri tom se mogu koristiti sljedeći alati:

Kolačići na službenim internetskim stranicama https://sinergijaprojekt.hr/ koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server), putem kojeg davatelj usluge pristupa Internetu (ISP) prikazuje web stranicu.

Kolačići nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje kolačić na poslužitelj internetske stranice prilikom povratka korisnika na njega.

U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ove web stranice, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića – eng. naziv cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25. ožujka 2011. godine obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što je preferirani jezik. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

b) Google AdWords

Ovaj alat može se koristiti za pohranu posjeta web stranici u svrhu promidžbe (remarketing) u Googleu i u Display Networku. Vaš preglednik pohranjuje kolačiće prilikom Vaše posjete web stranici koji omogućuju da Vas se prepozna kao posjetitelja kada učitate web stranice koje pripadaju mreži Googlea. Na tim stranicama Vam se kao posjetitelju nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije učitali na nekim drugim web stranicama koji koriste opcije remarketinga pružatelja Google. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.

c) Google AdWords praćenje konverzija

Time se mogu kreirati statistike konverzije koje mjere učinkovitost naših online reklamnih kampanja. Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti podataka pružatelja Google, ne obrađuju se nikakvi osobnih podaci. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije pružatelja Google deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u Vašem web pregledniku.

Molimo imajte na umu kako aktualni internetski preglednici prihvaćaju “kolačiće” sukladno standardnim, već zadanim postavkama. Vi možete postavke u Vašem pregledniku postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene “kolačiće” ili da Vas se traži za odobrenje za prihvaćanje novog “kolačića”. Upute za prihvaćanje “kolačića” možete kod većine preglednika pronaći putem opcije “pomoć” u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih “kolačića”.

5. Mjerenje konverzije pomoću piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja Facebooka

U okviru internetskog nastupa koristi se “Piksel za praćenje aktivnosti posjetitelja” Facebooka Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). To je „kolačić“, dakle, mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo i može se učitati s Vašeg računala. Pomoću njega mogu se pratiti aktivnosti korisnika nakon što su oni vidjeli ili kliknuli na oglas na Facebooku. Na taj način može se mjeriti učinkovitost oglasa na Facebooku u svrhu statističkih vrednovanja i istraživanja tržišta. Tako prikupljeni podaci su za nas anonimni, tj. ne mogu se povezati s identitetom korisnika. Međutim, ti se podaci pohranjuju i obrađuju od strane Facebooka, tako da se ti podaci mogu povezati s dotičnim profilom korisnika i Facebook ih može koristiti u vlastite promidžbene svrhe sukladno Izjavi o zaštiti podataka za korištenje Facebooka (“http://www.facebook.com/about/privacy /). Vi možete Facebooku i njegovim partnerima omogućiti oglašavanje na Facebooku i izvan Facebooka. U tu svrhu će se pohraniti “kolačić” na Vaše računalo. Više informacija potražite u Izjavi o zaštiti podataka navedene društvene mreže.

6. Dijeljenje (sharing)

Na našoj web stranici su integrirana polja za dijeljenje na društvenim mrežama Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD kao i Instagram, San Francisco, California, SAD. Osim toga može biti integrirano i polje za dijeljenje putem e-maila. Polja za dijeljenje možete prepoznati po njihovom logotipu.

Tek kada kliknete na dotično “polje za dijeljenje” na našoj web stranici (i samo tada), uspostavlja se direktna veza između preglednika i servera operatera dotične društvene mreže. Prema operaterima navedenih društvenih mreža bez klika na dotično polje za dijeljenje ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci od strane društvenih mreža. Samo kod osoba prijavljenih na dotične društvene mreže se ti podaci, među ostalim i IP adresa, prikupljaju i obrađuju. Ako ne želite da se Vaš posjet na našoj web stranici poveže s Vašim korisničkim računom na društvenim mrežama, molimo odjavite se iz korisničkog računa na dotičnoj društvenoj mreži.

Na ovom mjestu naglašavamo da SINERGIJA projekt d.o.o. nema uvid u sadržaj prenesenih podataka, kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

7. Korištenje podataka

Vaše osobne podatke koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Vaši osobni podaci neće biti prodani, iznajmljeni, poslani, ili na bilo koji drugi način dostupni trećim stranama, osim u slučajevima kada je to nužno za pružanje naših usluga ili kada je to zakonom propisano.

Osobni podaci koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vašeg naručivanja i dolaska u SINERGIJA projekt d.o.o., prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, prilikom Vaših uplata putem banke ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i SINERGIJA projekt d.o.o., prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših zakonskih obveza (primjerice, podaci o djelatnicima koje je SINERGIJA projekt d.o.o. dužan prikupljati prema Zakonu o radu) ili ugovornih obaveza prema Vama temeljem Vaše suglasnosti.

Nakon što nam date Vašu izričitu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti za dostavu materijala vezanih uz predmetne usluge, međusobnu komunikaciju, uključujući i čestitanje rođendana, i s time povezanih radnji i aktivnosti, kao i da Vas obavijestimo o ponudi usluga SINERGIJA projekt d.o.o., akcijama s popustima, novitetima, radionicama, edukacijama, promocijama, te u svrhu promidžbe SINERGIJA projekt d.o.o.

8. Sigurnost i prosljeđivanje podataka

Koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, upotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Za zaštitu Vaših podatka koristimo lozinke, firewall za web, antivirusne programe i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-maila može se jamčiti sigurnost podataka pri prijenosu samo prema aktualnom stanju tehnike.

Podaci o klijentu navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta čuvaju se na originalu spomenute izjave i u elektronskom obliku. Originali navedenih izjava pohranjeni su u ormaru kojemu je pristup zaštićen ključem, a pristup popisu klijenata SINERGIJA projekt d.o.o. i podacima o klijentima s izjave koji su pohranjeni u elektronskom obliku zaštićen je lozinkom. Razdoblje čuvanja spomenutih podataka je dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta s SINERGIJA projekt d.o.o.

Originali Izjava o suglasnosti klijenta mehanički se uništavaju protekom dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta s SINERGIJA projekt d.o.o.

Pristup popisu s podacima klijenata i Izjavama o suglasnosti klijenta imaju direktor SINERGIJA projekt d.o.o. kao odgovorna osoba i djelatnici SINERGIJA projekt d.o.o., budući je takav pristup potreban za izvršavanje obveza i usluga SINERGIJA projekt d.o.o. predmetnim klijentima, te je isti uređen sukladno važećem zakonodavstvu. Svaki klijent ima pravo uvida u osobne podatke koji se o njemu nalaze u popisu klijenata SINERGIJA projekt d.o.o. i koji se o njemu obrađuju (primjerice u popisu korisnika usluge).

Osobni podaci koje je klijent naveo u svrhu plaćanja putem banke prikupljaju se u elektroničkom obliku i pohranjuju u kompjutoru, pri čemu je pristup zaštićen lozinkom. Navedenim podacima pristup ima direktor SINERGIJA projekt d.o.o. Razdoblje čuvanja navedenih podataka određuje se sukladno važećim propisima, posebice računovodstvenim.

Osobni podaci koji se prikupljaju čuvaju se koliko je potrebno za ispunjenje svrhe prikupljanja i obrade podataka. Podaci o klijentima navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta koji se prikupljaju u svrhu slanja obavijesti o uslugama SINERGIJA projekt d.o.o. i njegove promidžbe čuvaju se do povlačenja suglasnosti od strane klijenta, a najkasnije do isteka dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta u SINERGIJA projekt d.o.o.

Odgovorne osobe i djelatnici SINERGIJA projekt d.o.o. koji imaju pravo i ovlast pristupa osobnim podacima koje prikuplja SINERGIJA projekt d.o.o. obvezuju se potpisom Izjave o čuvanju povjerljivosti na trajno čuvanje povjerljivosti osobnih podataka i postupanje sukladno važećem zakonodavstvu i pravilima SINERGIJA projekt d.o.o.

Vaši se osobni podaci mogu proslijediti / prepustiti određenim ugovornim partnerima SINERGIJA projekt d.o.o., ukoliko ih SINERGIJA projekt d.o.o. odluči angažirati.

Naime, možemo angažirati određene partnere za ispunjenje naših obaveza (primjerice, računovodstveni servis) i usluga, komunikaciju sa članovima, upravljanje našim online nastupom i pristupom, ispunjenje neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi. Vaši će se osobni podaci proslijediti ugovornom partneru SINERGIJA projekt d.o.o. ako su oni potrebni za izvršenje određene usluge koja je vezana za Vas. Navedene ugovorne partnere birat ćemo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedeni ugovorni partneri bit će obvezni koristiti Vaše osobne podatke samo za određene svrhe u skladu s našim uputama te u skladu s hrvatskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korištenje podataka od strane ugovornih partnera u neke druge svrhe je isključeno.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim ugovornim partnerima, jedino ako niste dali svoju suglasnost za to.

S obzirom na prirodu, opseg, svrhu prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane SINERGIJA projekt d.o.o., uključujući činjenicu da prikupljanje, korištenje i obrada nije u velikoj mjeri, niti se prikupljaju posebne kategorije osobnih podataka, odnosno SINERGIJA projekt d.o.o. i njegove usluge nisu podložni zakonskoj obvezi imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka, SINERGIJA projekt d.o.o. i nema imenovanog takvog službenika.

Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i povjerljivost u njihovoj obradi te omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka, smanjenje količine podataka, opseg njihove obrade, razdoblje pohrane i njihovu dostupnost.

Poduzimamo sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi spriječili slučajno ili nezakonito uništavanje, gubitak, izmjene, neovlašteno korištenje, otkrivanje uvid ili pristup podatcima.

9. Pravo pristupa, opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Potpisom Izjave o suglasnosti klijenta odnosno korištenjem naših internetskih stranica suglasni ste s korištenjem Vaših osobnih podataka na način opisan u navedenoj Izjavi o suglasnosti klijenta i ovoj Izjavi o zaštiti podataka.

Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima koje prikupljamo o Vama i možete zatražiti informacije osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti / kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni. Pristup osobnim podacima može biti ograničen samo u slučajevima propisanim pravom Unije ili našim nacionalnim zakonodavstvom odnosno kada se takvim ograničenjem poštuje bit temeljnih prava i sloboda drugih.

Imate pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci nisu točni, potpuni i ažurni. Da biste to učinili, pošaljite svoj zahtjev nama. Napominjemo kako je u zahtjevu potrebno specificirati što konkretno nije točno, potpuno ili ažurno i u kojem smislu bi navedeno trebalo ispraviti te dostaviti potrebnu dokumentaciju u prilog svojih navoda.

Dakle, sukladno važećem zakonodavstvu o zaštiti osobnih podataka i pravima koje Vam ono daje kao vlasniku osobnih podataka, s kojima Vas je SINERGIJA projekt d.o.o. upoznao, imate i pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade svojih osobnih podataka; pravo u bilo kojem trenutku povući Vašu suglasnost za korištenje Vaših osobnih podataka, za ubuduće bez navođenja razloga; kao i pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Povlačenje suglasnosti vrši se pisanim putem (pismom ili e-mailom) na slijedeću javno dostupnu adresu sjedišta; SINERGIJA projekt d.o.o., Hermanova ulica 17/N, 10000 Zagreb, odnosno info@sinergijaprojekt.hr. Takvo povlačenje onemogućit će buduće korištenje Vaših osobnih podataka od strane SINERGIJA projekt d.o.o.

10. Promjene Pravila privatnosti

Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama biti ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

Ako imate pitanja ili zahtjeve u vezi s ovim Pravilima privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila na info@sinergijaprojekt.hr.

Vaša privatnost je od najveće važnosti za nas. Hvala što koristite naše usluge.